ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία και εξαιρετικό ενδιαφέρον, η εκδήλωση που οργάνωσε η  δημοτική παράταξη «Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στον πολυχώρο του Πάρκου Μίκης Θεοδωράκης .

Η εκδήλωση αφορούσε: Τις «έξυπνες πόλεις»  οι οποίες δεν είναι πολυτέλεια. Είναι επιλογή και ανάγκη. Δίνουν λύσεις στο πρόβλημα της ραγδαίας περιβαλλοντικής υποβάθμισης, της αύξησης της κίνησης στους δρόμους και των περιορισμένων πόρων και γίνονται περισσότερο βιώσιμες και φιλικές στον πολίτη.

Συζητήθηκαν θέματα όπως  το λογισμικό ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία και την ανάπτυξη λύσεων που συνδυάζουν γεωγραφικούς χάρτες και  άλλα σχετικά δεδομένα. Σύγχρονα θέματα που αφορούν την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στους τομείς του περιβάλλοντος και ενέργειας. Το δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο μπορεί να αξιοποιείται από τους πολίτες στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, τα νοσοκομεία και το Πανεπιστήμιο. Η ενσωμάτωση έξυπνων εφαρμογών και επιλογών βασισμένων στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Οι smart εφαρμογές πχ Smart Parking, το Smart Lighting (για τον φωτισμό της πόλης) και το Air Quality Monitoring (για μέτρηση περιβαλλοντικών παραμέτρων).

Αναλύθηκε το πώς ο Δήμος μπορεί να παρέχει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, καθώς ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της χώρας συνδέονται στο διαδίκτυο σήμερα καθώς και η ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών σε ολοένα και περισσότερους τομείς της καθημερινότητας. Η ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, η χρήση νέων τεχνολογιών (π.χ. το cloud και το RFID) και το ευρύτερο «άνοιγμα» του ηλεκτρονικού εμπορίου που θεωρούνται επιβεβλημένα, ενώ και η δημόσια διοίκηση οφείλει να προσαρμοστεί, καθώς η παροχή δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Παρουσιάστηκε το επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων,στο οποίο στη χώρα μας παραμένει από τα χαμηλότερα της ΕΕ, ενώ ο αριθμός των πτυχιούχων τεχνολογίας και θετικών επιστημών κινείται ανοδικά και δημιουργούνται ευκαιρίες που ανοίγονται πλέον όπως και στην Ευρωπαΐκή αγορά εργασίας.

Συμπερασματικά, ο εκσυγχρονισμός και η σταθερή πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη περνάει απαραιτήτως μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία, με απαιτούμενη τη συνέργεια που χρειάζεται για την εφαρμογή όλων αυτών.

Ζητούμενο είναι να γίνει με τρόπο δημοκρατικό και ίσο για όλους.  

Το πάνελ των ομιλητών συντόνισε  Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης  με ομιλητές τους:

κο  Στέλιο Ράλλη, Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

κο Μιχάλη Βερροιόπουλο, Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

κα Μαρία Ντούμα, Αρχιτέκτων-Μηχανικός

κο Nίκο Βασιλάκο, Πρόεδρος Internet Now!- Πρόεδρο Ελλήνων χρηστών Internet

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλεύτριες κα Αυλωνίτου Ελένη και η κα Καφαντάρη Χαρά

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης κος Καραμέρος ο περιφερειακός σύμβουλος κος Φώτης Χρυσικός, ο Δήμαρχος κος Ξενος Μανιατογιάννης, οι αντιδήμαρχοι και αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, αιρετοί εκπρόσωποι και επικεφαλής από  δήμους της Αττικής, Πρόεδροι Συλλόγων, επιχειρηματίες,δημοσιογράφοι διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου μας και πλήθος κόσμου.

 

Share Button